Właściciel to miłośnik gotowania, który od wielu lat jest odpowiedzialny za jakość kuchni, kształt karty i poszczególne przepisy. Wkłada dużo serca i wysiłku w to, by goście byli zadowoleni ze spędzonego tam czasu.
Zwiększ sprzedaż, dzięki skutecznej strategii.
Klient:
Fosa Chojnice
Zakres działań:
Social Media
Właściciel to miłośnik gotowania, który od wielu lat jest odpowiedzialny za jakość kuchni, kształt karty i poszczególne przepisy. Wkłada dużo serca i wysiłku w to, by goście byli zadowoleni ze spędzonego tam czasu.
Jego lokal leży w ścisłym centrum małego miasta, przez które o każdej porze roku, niezależnie od godziny, przechadza się mnóstwo miejscowych i turystów. Dodatkowo wdrożył nową kartę pysznych dań, które przygotowuje doświadczony kucharz. Jednak gdy do nas przyszedł, miejsca nie odwiedzało zbyt wielu gości. Chciał, aby zrobiło się o nim głośniej i żeby klientów przybyło.
Rozmawialiśmy również o uruchomieniu kampanii reklamowych, trafiających do osób odwiedzających okolicę. Po drodze okazało się jednak, że restauracja nie ma żadnej bazy zdjęć i filmów, pokazujących apetyczne dania z nowej karty. Umówiliśmy się więc na sesję produktową.
Równolegle do tworzenia fanpage’a i układania strategicznego, ciekawego i budującego relację harmonogramu postów, zorganizowaliśmy sesję produktową.
Tylko w pierwszym miesiącu współpracy najlepsza rolka osiągnęła zasięg na poziomie 22 883, 63 710 wyświetleń i wywołała aż 418 interakcji.
Już po rozpoczęciu współpracy z nami zasięgi fanpage’a wzrosły o ponad 4000%, przekraczając 28 000, a na Instagramie 2 300. W tym samym czasie przybyło ponad 100 i 75 obserwatorów odpowiednio na obu portalach.
Właściciel restauracji potwierdza, że współpraca z nami przełożyła się na wzrost zamówień i pojawienie się nowych klientów. Wrócili także byli goście, którzy zainteresowali się daniami z nowej karty, dowiadując się o niej z social mediów.
Niezobowiązująca konsultacja marketingowa.
Zwiększ sprzedaż, dzięki skutecznej strategii.
Umów się na darmową konsultacjeProjekt współfinansowany ze środków EFRR. Numer umowy o powierzenie grantu: UDG-SPE.04.2023/098